26.08.2019 - Av: Nina Dahl

FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap

 

Der mangler en socialrådgiver på Landssygehuset. Sambandsflokkurin ønsker at styrke sygehuset og rehabiliteringsprocessen.

 

Færøerne har underskrevet FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap. Det indebærer en vidtgående forpligtelse til at sikre, at personer med handicap i praksis har samme muligheder som andre.

 

Alt for mange udviklingshæmmede unge forlader skolen, uden at de har et tilbud af nogen slags, enten et efterskoleophold/ særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse eller hjælp til at få et arbejde.

 

Der mangler en lov og et retskrav, der sikrer, at unge udviklingshæmmede og andre, der kommer under FN’s konvention om personer med handicap, får et tilbud om enten særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, der styrker deres evner både sociale og  håndværksmæssige eller et  tilbud om arbejde. Arbejde kan være på et beskyttet værksted eller en læreplads tilrettelagt med særlige hensyn til den  udviklingshæmmedes handicap.

 

Alt for mange udviklingshæmmede unge forlader skolen, uden at de har fået hjælp til at afklare deres fremtid, uden at de får arbejde eller andre tilbud. Dette fører til depression og destruktiv adfærd.

 

Som opstillet for Sambandsflokkurin vil jeg arbejde for at alle unge med vidtgående fysiske eller mentale handicap får lavet et forpligtende tilbud omkring skole/ uddannelse/ arbejde.

 

Nina Dahl

valevni til Løgtingið fyri Sambandsflokkin


 
 
 
 
Javni, Hoydalsvegur 42
Postboks 1133, 110 Tórshavn
Tlf.: 208090 javni@javni.fo
Skrivstovan er opin:
týsdag, mikudag og hósdag frá kl. 10.00 til 15.00.